• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Erasmus +

  • Gemeinsame Zukunft in Europa
  • Gemeinsame Zukunft in Europa
  • Gemeinsame Zukunft in Europa
  • Gemeinsame Zukunft in Europa
  • Gemeinsame Zukunft in Europa
  • Gemeinsame Zukunft in Europa

Prebivalstvo Evrope postaja vedno bolj raznoliko Gre za mešanje, združevanje različnih kultur in nacionalnosti. Problemi, ki pri tem nastanejo, so vidni v vsakdanjem življenju in seveda tudi v šoli. Šole imajo nalogo, da mlade na to pripravijo in da se tudi same znajdejo v podobih situacijah. Pomembno je, da so migranti enako obravnavani. Več vemo drug o drugem, lažje stopimo z njimi v stik in lažje razumemo drug drugega.

Izkušnje buguncev in njihov vsakdan, bomo primerjali z vsakdanom naših dijakov in dijakinj.Pri tem bomo poskušali migrante čim bolje razumeti n se jim na nek način približati. S tem bomo dosegli njihovo motivacijo za učenje jezika in spoznavanja nas in našega vsakdana.

Zadani cilj je tudi vzbujanje empatije in sprejemnaje drugačnost v smislu barve kože, vere, kulture. V projektu si želimo tudi, da bi odpravili določenen stereotipe.

OPEN IT!

OPEN IT! (Open your technological skills) je 2- letni mednarodni projekt, sofinanciran s strani programa ERASMUS+. Projekt se izvaja z namenom, da dijaki širijo svoje znanj o uporabi tehnologije, ki jo imajo na voljo v našem učno izdelovalnem laboratoriju v Slovenskih Konjicah, ki spada v Fab lab mrežo. Gimnazija Slovenske Konjice je koordinator projekta, Gimnazija Eugena Kumičića Opatija in Gymnázium Hranice Zborovská pa partnerja.

Skozi projekt bodo dijaki povezovali naravoslovje z družboslovjem ter razvijali različne kompetence (jezikovne, tehnološke, matematične …). Udeleženci bodo imeli priložnost, da svoje teoretično znanje uporabijo v življenjskih situacijah. Prav tako projekt odpira možnosti srečanja z novimi ljudmi, državami in tradicijami.

© 2023 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art