Spoštovani bodoči dijaki, starši in uporabniki naših spletnih strani!

Čas informativnih dni omogoča, da podrobneje spoznate šolo, na katero se želite vpisati, in si odgovorite na nekatera pomembna vprašanja v zvezi z nadaljnjim šolanjem. Vsak izobraževalni program ima svoje značilnosti, zato si vzemite čas in se posvetite zapisanemu.

Program gastronomsko-turistični tehnik je eden izmed redkih srednješolskih programov, ki dijakom omogoča pridobitev mnogih raznolikih poklicnih kompetenc. V okolju je iskan, potreben in deficitaren poklic.

Dijaki pridobijo poleg splošno izobraževalnega znanja še strokovno znanje in praktične izkušnje v šolskih prostorih gastronomije, strežbe in turizma. Del izobraževanja poteka pri uveljavljenih podjetjih v okolici šole. Znanje s področja, kuharstva, strežbe, dietetike, priprave jedi po različnih tehnoloških postopkih in na različnih napravah in pripomočkih, estetske dekoracije jedi, vodenja poslovanja in turističnega animiranja, organizacije dela, sprejema naročil gostinskih storitev za manjše in večje skupine gostov, organizacije in izvedbe dogodkov z vodenjem sodelavcev, recepcijskega dela, hotelskega poslovanja, poslovnega nastopanja, timskega dela s sodelavci, ravnanja s strankami, sporazumevanja v več tujih jezikih je dandanes zelo iskano.

Dijaki med šolanjem dosegajo odlične rezultate pri rednem pouku, na poklicni maturi in na različnih strokovnih tekmovanjih. Radi se tudi športno in kulturno udejstvujejo. Povezujejo se z domačim in mednarodnim okoljem, kjer lahko pokažejo svoje strokovno znanje, vodijo pogostitve, prireditve, promocijske dogodke, kjer vpletajo trendovsko kulinariko, dekoracijo, kreativnost in vse to povezujejo z bogastvom dediščine. Dijakom nudimo veliko možnosti za karierni razvoj in opravljanje vozniškega izpita že med šolanjem.

Po uspešnem zaključku šolanja je možna takojšnja zaposlitev, hkrati pa program omogoča nadaljnje izobraževanje na mnogih smereh na različnih fakultetah in na univerzi.

Dijak, ki uspešno opravi poklicno maturo, lahko nadaljuje študij na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih programih. Dijak, ki opravi poleg poklicne mature še dodatni izpit iz enega od predmetov splošne mature, lahko nadaljuje šolanje neposredno na univerzitetnih študijskih programih.

Možnosti zaposlitve po končnem štiriletnem študiju so raznovrstne. Lahko postanete dobro izobražen gostinsko-turistični kader v gostinsko-turističnih podjetjih, hotelih, specializiranih restavracijah in cateringu, turističnih agencijah, turistično-informativnih centrih, recepcijah, vzgojno-izobraževalnih zavodih ... Zaradi širokih poklicnih kompetenc in sposobnosti sporazumevanja v tujih jezikih je gastronomsko-turistični tehnik zaposljiv tudi na mnogih področjih ekonomije in podjetništva.

Šola je v veliki meri povsem na novo zgrajena, del nje pa obnovljen. Je lepo urejena, sodobno opremljena in preprosto dostopna. Opremo za praktični pouk v šolski kuhinji redno posodabljamo, kar je za izobraževanje novih generacij iz dneva v dan pomembnejše. Nahajamo se v varnem šolskem, gospodarskem in športnem okolju.

Bodoči dijaki, pričakujemo in veselimo se vas v novem šolskem letu. Do takrat pa vse dobro in uspešno zaključite osnovno šolo. 

Dodatne informacije lahko najdete na spletnih straneh šole in informativnih dnevih. Vabimo vas, da nas obiščete.

 

Tags
Image
© Šolski center Slovenske Konjice - Zreče 2024. Vse pravice pridržane.
Izdelava AOI