• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Literarna in gledališki čajanki – na daljavo
  • Literarna in gledališki čajanki – na daljavo
  • Literarna in gledališki čajanki – na daljavo

Literarna in gledališki čajanki – na daljavo

V sklopu ITS 3 – Postani (besedni) umetnik smo v času pouka na daljavo medse povabili tri goste.

Najprej smo se družili z gospo Majdo Labotar, našo občanko, ki živi na Koblah pri Ločah. Pesnica, pisateljica in voditeljica literarnih večerov nam je predstavila svojo ustvarjalno pot. Literarni večer so povezovale dijakinje Ana Breznik, Urška Pučnik in Lana Slatenšek. Večer smo sklenili z mislijo gostje: »Vsak človek bi moral v sebi nositi lučko. Za tiste, ki je nimajo, je nastala Regratova lučka, da bi videli, da je svet rumen, ne siv.«

Nato smo povabili gledališkega in filmskega igralca, in sicer najprej gospoda Gorazda Žilavca. Dijaki so se ga spomnili tudi kot Bena Sagadina iz popularne televizijske serije Lepo je biti sosed, nekateri iz razvedrilne oddaje Vse je mogoče.

Kmalu pa se nam je na gledališki čajanki pridružil še g. Blaž Šef, nekdanji sovaščanom iz Vitanja. Naš gost je po besedah enega imenitnejših slovenskih režiserjev najboljši gledališki igralec v generaciji, je sodelavec RTV Slovenije, spomnimo se ga tudi iz večkrat nagrajenega filma Nočno življenje.

Oba gosta sta nam predstavila svojo ustvarjalno pot, povedala, kako poteka dan v gledališču, kako se pripravljata na gledališke predstave, filmske vloge, kako premagujeta tremo …

Pogovor z g. Žilavcem so povezovali dijaki Saša Jurač, Katarina Skarlovnik in Marko Delić, za glasbeno popestritev pa je poskrbela Evelin Sadek.

Pogovor z g. Šefom pa so povezovale dijakinje Ana Turk, Eva Jelenko in Valentina Riemer.

Veseli in ponosni smo, da smo se kljub nedruženju družili, pa čeprav na daljavo. Naši pogovori niso bili zgolj poučni, ampak tudi sproščeni in zanimivi. Preživeli smo kulturno bogate večere.

K. P. K.


© 2023 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art