• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Praktični del 4. izpitne enote za gastronome na poklicni maturi

Dijaki 4.letnika srednjega strokovnega izobraževanja izvaja poklicno maturo,  ki se izvaja ob koncu izobraževanja

Za 4. izpitno enoto se opravi storitev ali izdelek z zagovorom. Naši dijaki smeri gastronomije in turizma so že na začetku šolskega leta pričeli z aktivnimi pripravami. Izbrali so si teme, ki so jim bile najljubše. Med poukom na daljavo tako skupaj z mentorji pripravljeni praktično izvedbo, ki smo jo opravili v začetku marca.

Predstavili so nam narodno kuhinjo Štajerske, Koroške, Prekmurja in Ljubljane. Pripravili so okusne jedi: pohorski pisker, bograč, vrtanek, koroški šarkelj in štruklje, leteče žgance, repinclovo solato, trento, potico, prekmursko in haloško gibanico, pečenko, mlince in še veliko drugih narodnih dobrot.

Dijaki, ki so izbrali strežbo, tako jedem dodali odlična vina naših primorskih in štajerskih vinarjev. Uživali smo tudi ob postrežbi slavnostnega menija ob poroki in ob svežih, pomladnih jedeh. Vse skupaj je pričaralo prijetno vzdušje, ključ vsem omejitvam, ki nam jin prinaša epidemija.

Dijaki so dokazali, da so v času šolanja na naši šoli osvojili znanja, ki jim bodo dobro popotnico za življenje. Seveda še vse čaka zaključek šolanja in ostali izpiti poklicne mature, pa vendar so vsi mentorji in učitelji dobili dokaz, da zmorejo veliko in odlično. 

Helena Sovec

Več fotografij si lahko ogledate na naših straneh  Fb

  • Veš, kultura, naš dolg
  • Veš, kultura, naš dolg

Smo že v novem letu, a za hip želimo z vami deliti trenutek ob izteku 2020, za katerega dijakom in zaposlenim na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče ni žal.

© 2021 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art