• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Svetovalna služba

{module Masonry Grid with Ajax Loading}

Koledar poklicne mature za šolsko leto 2023/24 je prikazan na spletni strani Državnega izpitnega centra. Povezava.

 Predmetni izpitni katalogi so objavljeni na spletni strani državnega izpitnega centra na povezavi tukaj.

Za šolsko leto 2023/24 jih najdete na povezavi (izberite predmet):logo 60

- 1.predmet:   slovenščina

- 2. predmet:  

            program gastronomija in turizem - gastronomija in turizem s podjetništvom                                            

      

 - 3. predmet:

           - matematika

           - angleščina

 

- 4. predmet:

           program strojni tehnik - izdelek oziroma storitev in zagovor,            

     

Zimski rok 2024

5. december 2024:  zadnji rok za prijavo na šoli

1. februar 2025: zadnji rok za pisno odjavo kandidatov na šoli

 Pisni izpiti:

  • slovenščina                                                              ponedeljek           3. februar
  • gastronomija in turizem s podjetništvom                    torek                   4. februar
  • angleščina                                                                  četrtek                6. februar
  • matematika                                                                četrtek                 6. februar

 

Ustni izpiti in zagovor 4. predmeta:  od 7. februarja do 14. februarja 2025.

 

 Seznanitev kandidatov z uspehom in podelitev spričeval in obvestil za poklicno maturo bo v petek 7. marca 2025 predvidoma ob 11.00 uri.

 

Povezava: Koledar za poklicno maturo  

 

  Pomembne povezave:

 - Državni izpitni center; Poklicna matura

 

 

 

 

 Priporočena je predhodna najava starša na govorilne ure.

 

Dopoldanske govorilne ure in svetovalne ure za dijake 

Ime in priimek strokovnega delavca Dostopni za govorilne ure
( dan in ura, lokacija)
Dostopni za svetovalne  ure
(dan in ura, lokacija)
Tomaž Černec torek, 9.00 do 10.00 po dogovoru z dijaki
Štefica Fink torek, 9.45 do 10.30 po dogovoru z dijaki
Dušan Špoljar ponedeljek, 13.30 do 14.15 po dogovoru z dijaki
Mojca Topolovec Špec GIM: torek, 11.10-11.55; SPSŠ: petek, 9.45-10.30 po dogovoru z dijaki
Srečko Ramšak Po dogovoru z dijaki  
Robert Jurič Po dogovoru z dijaki  
Primož Kračun ponedeljek, 8.55-9.40 Po dogovoru z dijaki
Bojan Napotnik Sreda 12.00 - 13.00 Po dogovoru z dijaki
Jasmina Mihelak Zupančič ponedeljek  - petek Po dogovoru z dijaki
Helena Sovec torek 9.00-10.00 Po dogovoru z dijaki
Vasja Ivančič petek 9:40-10.25  
Alenka Horvat Četrtek: 11:00-11:45 po dogovoru z dijaki
Doroteja Rušnik Stramšak Četrtek: 8.00 do 8.45 po dogovoru z dijaki
Dejan Studenčnik Četrtek: 11:00-11:45 Četrtek: 11:45-12:30 oz. po dogovoru
Petra Šešerko Viličnjak Ponedeljek, Četrtek in Petek-po dogovoru Ponedeljek 10:30-11:30 oz.po dogovoru
Aram Urška Ponedeljek in sreda po dogovoru
Mateja Smolar Tič petek, 8:05 - 8:50 po dogovoru z dijaki
Aleksander Pavlič petek 9:40-10.25 po dogovoru z dijaki
Marjana Cenc Weiss sreda, 9:40-10:25 oz. po dogovoru po dogovoru z dijaki

 

 

Učitelj je po predhodnem dogovoru  v navedenem terminu dosegljiv za dijake in starše.

Dijak se mora za svetovalno uro  predhodno dogovoriti z učiteljem.

 

Govorilne ure v popoldanskem času so po mesečnih konferencah ob 16:30. Za točen termin in učilnico se je potrebno dogovoriti.

 

GOVORILNE URE OD DNEVIH KONFERENC     SPSŠ
SEPTEMBER /
OKTOBER 7.10.2024
NOVEMBER 4.11.2024
DECEMBER 9.12.2024
JANUAR 15.1.025
FEBRUAR 3.2.2025
MAREC 3.3.2025
APRIL 3.4.2025
MAJ 21.05.2025
JUNIJ /
   
Govorilne ure ob dnevih konfrenc se pričnejo po zaključku konferenc, praviloma ob 16.30 uri, vse na lokaciji "Gimanzije Slovenske Konjice".   

Urnike posameznih razredov si lahko ogledate na povezavi v e-Asistentu, kjer so vidna tudi nadomeščanja za manjkajoče učitelje.

Vodstvo šole

GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK

Gastronomsko-turistični tehnik je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turistično razviti Dravinjski dolini in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.

Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.

Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče?

Dijaki se usposobijo za:

  • pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
  • pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
  • strežbo hrane in pijače,
  • sestavljanje jedilnikov,
  • uvajanje novosti v delo,
  • pripravo turističnih aranžmajev,
  • delo v recepciji in
  • delo turističnega spremljevalca.

Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.


Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oziroma storitev in zagovor.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.

Poveza na predmetnik:

  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik

Gastronomsko-turistična tehnika je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turističnem razvoju Dravinjske doline in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.

Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.

Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednjem poklicnem in strokovni šoli Zreče?

Dijaki se usposobijo za:

  • pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
  • pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
  • strežbo hrane in pijače,
  • sestavljanje jedilnikov,
  • uvajanje novosti v delo,
  • pripravo turističnih aranžmajev,
  • delo v recepciji in
  • delo turističnega spremljevalca.

Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.


Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oz. v zagovoru.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne zrelosti. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.

Predstavitev programa

Podkategorije

{module Masonry Grid with Ajax Loading}
{module Masonry Grid with Ajax Loading}
© 2025 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art