Prvi teden v februarju smo se udeležili »Festivala gastronomije in mednarodnega tekmovanja kuharjev, natakarjev, barist, barmanov in restavracij«. Letos je ponovno potekalo v čudovitem ambientu dubrovniških hotelov.
Na »Dubrovnik Royal Gourmet 2025«, sta odšla Klarisa in Žan, oba dijaka tretjega letnika. Klarisa je pripravila črno rižoto z kozicami, bučo in penečim vinom. Osvojila je srebrno odličje. Žan je pripravil piščančjo ruladico z ohrovtom v smetanovi omaki s slivami, skutni cmok in pire iz sladkega krompirja. Osvojil je bronasto odličje. Svoje delo sta opravila strokovno in v skladu z vsemi napotki, smernicami in po načrtu, katerega so izdelali že v šolski kuhinji v Zrečah.
Ambient, narava in prijazni organizatorji ter domačini so na tekmovalca in na obe spremljevalki, mentorico Heleno Sovec in Špelo Brezovnik, naredili prav poseben vtis. V šoli se že izvajajo aktivnosti, da bodo dijaki v Dubrovnik odšli tudi preko Erasmus+ izmenjave, na praktično usposabljanje. Tudi tokratna udeležba je bila sofinancirana s strani Evropske unije, Erasmus + projektov.