• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2016

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2016

 

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2016

Šolski center Slovenske Konjice-Zreče že 5 leto koordinira prireditve v okviru Tedna vseživljenjskega učenja na lokalnem nivoju. Vse do konca junija izvajamo delavnice, predavanja in druge prireditve v vrtcih, OŠ, srednjih šolah, različnih društvih in drugih zavodih. Pečemo kruh, ustvarjamo z lesom, vzgajamo in spoznavamo zdravilne rastline, se gibamo in zdravo jemo, eksperimentiramo, se učimo drugačnosti.

Mihelca v vrtcu Mihelca in Klemen Ucimo se risati 
Mihelca se je že podala širiti znanje po vrtcih, šolah in lokalnih društvih, kjer se ji je pridružil še Klemen in skupaj smo se učili risati.

Od zrnja do kruha
Na Srednji poklicni in strokovni šoli smo gostili 1. razrede OŠ Zreče, ki so spoznali kako iz zrna speči dober in slasten kruhek.

Državljanska kultura
Na Srednji poklicni in strokovni šoli smo 17. maja organizirali okroglo mizo za dijake 1. letnikov. Vsebino so predstavili akterji, člani ZVVS in veteranskega društva Sever. S tem smo poskušali približati dogodke izpred 25 let mladim, ki o tem vedo zelo malo ali skoraj nič. Gosti okrogle mize so bili gospodje Boris Podvršnik, Jože Kuzman, Ivan Pavlič, Elko Oplotnik in Marjan Jelenko.

 IMG 1596
Člani društva zeliščarjev Smetlika Zreče so se podali na Rakovec, kjer so v objemu nedotaknjene Pohorske narave nabirali in spoznavali zelišča.

Excel
Spoznavali smo napredne funkcije Excela.

.Poskusi kemija 
Naravoslovni dan nekoliko drugače! Treti razredi OŠ Pod goro in OŠ Zreče so skupaj z dijaki Gimnazije Slovenske Konjice izvajali zanimive eksperimente v kemijskem laboratoriju.

VDC
Dijaki Gimnazije SLovenske Konjice so na obisk sprejeli varovance Varstveno delovnega centra, ki so se družili ob spoznavanju računalnika.

les
Les je prijazen in topel material. Kako se z lesom igramo nam je pokazala Alenka Žakelj iz podjetja Akalu. Otroci vrtca Mali grof so se igrali z lesenimi didaktičnimi igračami, iz lesenih koščkov ustvarjali raznorazne skulpture in naredili vsak svoje posebno drevo.

Slikanje Teja2
Srednjo poklicno in strokovno šolo Zreče pa so obiskali mladi umetniki OŠ Zreče in slikali na steklo in na blago.

zobki
Otroci vrtca Zreče so prisluhnili zgodbici o zobnih škratkih in si s pomočjo Katje iz ZD Slovenske Konjice pravilno ščetkali svoje zobke.

parada učenja radeče
Šolski center Slovenske Konjice-Zreče s svojim delovanjem pokriva širše področje. Tako že več kot 35 let deluje enota SIC-Izobraževanje odraslih tudi v Laškem. Letos smo se odzvali na povabilo KTRC-ja (Kulturno turistični rekreacijski center) iz Radeč in se v okviru Parade učenja, na dan učečih se skupnosti 18. 5. 2016 predstavili na stojnici s svojimi dejavnostmi in izobraževalnimi programi.

IMG 0023
Člani društva zeliščarjev Smetlika so se 28.5.2016 odpravili na strokovno ekskurzijo. Na kraškem robu so nabirali kraški šetraj, žajbelj in divje šparglje. Slovenija je dežela mnogih presežkov, vsekakor izstopa tudi po svoji rastlinski pestrosti. Na ravninah in v gričevju kraškega roba najdemo preko 3300 različnih rastlinskih vrst, od katerih ima vsaka svojo zgodbo, nekaj so jih slišali na obisku pri zeliščno-etnološki domačiji Belajevi.

IMG 2296
Sprehodi v naravo omogočajo otrokom spoznavanje okolja, ki nas obdaja. Otroci si ob stiku z naravo in družbo pridobivajo prva spoznanja, izkušnje, običaje in navade družbe, v kateri živijo, dejavnosti, ki potekajo v njihovem okolju, spoznavajo rastlinski in živalski svet. Otroštvo je doba stalnega odkrivanja in sprehod je idealna vzgojna dejavnost, kjer lahko otrokom zanimivo predstavimo svet okoli njih. Tako menijo člani društva zeliščarjev Smetlika, ki so se na sprehod podali z malimi osnovnošolci podružnične OŠ Stranice. Po sprehodu so v slano testo vtisnili cvetlice, ki so jih nabrali na sprehodu in si tako sami izdelali spominek.

CNC1
Spoznavali smo CNC programiranje.

Deodorant1
Člani društva Smetlika so pokazali, kako pripraviti svoj naravni deodorant iz sestavin, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu in bo učinkoval tako kot je prav. Naravni deodorant vsebuje sodo bikarbono, koruzni škrob, različna eterična olja in kokosovo olje, ki zagotavljajo popolno zaščito in svežino, ne puščajo sledi na oblačilih, ker so naravni in okolju prijazni.
OŠ Pod goro5
Na Osnovni šoli Pod goro so pripravili delavnice na temo zeliščarstva, branja knjig, ročnih spretnosti in pri tem uživali in se veliko naučili.


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art