• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ekskurzije

PONUDBA ZA ŠOLSKI CENTER SLOVENSKE KONJICE- ZREČE, prof. Doroteja Rušnik Stramšak, prof. Helena Sovec

PONUDBA ZA DIJAKE & odhod, 18.10.2023 & ŠIFRA CH-III-033

1.dan: SLOVENIJA – JEZERO ISEO – TIRANO

Odhod iz Slovenskih Konjic v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane proti Fernetičem in v Italijo. Potovanje mimo Benetk, Vicenze, Verone in Gardskega jezera do jezera Iseo. Daljši postanek za sprehod po vasici Iseo, po želji pa izlet z ladjo na otoček Monteisola  sredi jezera. Vožnja po panoramski cesti ob vzhodni obali jezera in naprej čez 1181m visoki prelaz Aprica, na območje mesteca TIRANO v dolini Valtellina. Krajši ogled mesteca z Marijino bazilike (zunanji ogled). Namestitev v hostlu/mladinskem hotelu, večerja in nočitev.

2.dan: TIRANO –BERNINA EXPRESS – ST. MORITZ – CHUR–FELDKIRCH

Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v ŠVICO Vozili se bomo po slavni progi BERNINA EXPRESS, ki je od leta 2008 uvrščena na seznam UNESCO. Celotna trasa proge je edinstvena, povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur in vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov. Peljali se bomo po enem najatraktivnejših odsekovov čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko doseže na postaji Ospizio Berninan na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp do St. Moritza. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti, so edinstveni! Izstopili bomo v mondenem turističnem središču St. MORITZU. Krajši ogled in pavza. Nato pot nadaljevali proti mestu CHUR, ki je najstarejše švicarsko mesto. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve sv. Martina in številnih meščanskih stavb. Po ogledu sledi vožnja v VADUZ – središče države Liechtenstein. Krajši postanek za ogled mesta in vožnja na območje Feldkircha. Namestitev v hostlu, večerja in nočitev.

Slika1Slika2Slika3

3.dan: FELDKIRCH–APPENZELL–ST. GALLEN –INNSBRUCK –SLOVENIJA

Zajtrk. Vožnja v Appenzell, regijo in istoimenski kanton, ki je nedvomno eden od švicarskih simbolov. Obiskali bomo tamkajšnjo sirarno, kjer nastaja svetovno znan sir Appenzeller. Da bomo naše potovanje zaokrožili čisto po švicarsko, se bomo podali v Chocolarium, kjer se bomo potopili v božanski svet švicarske čokolade. Vožnja v tirolsko prestolnico Innsbruck. Sprehod po čudovitem alpskem starem mestnem jedru z mogočnimi vršaci v ozadju od katedrale sv. Jakoba in znamenite Zlate strešice na mestni trg. Prosto za samostojno odkrivanje mesta, okrepčilo,  sprehod. Povratek domov preko doline Pustertall. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:      344 EUR/min 45 dijakih                         

                 361 EUR/min 40 dijakih,                        

                 383 EUR/min 35 dijakih,                        

                 410 EUR/min 30 dijakih.                        

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, oglede po programu, namestitev v hotelih/hostlih v večposteljnih sobah (2 x polpenzion), vožnjo z vlakom Bernina Express (2. razred), povratno vožnjo z ladjo na otok Monteisola, cestnine, parkirnine in pristojbine, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini s pokušnjo za sirarno Appenzeller in čokoladnico Chocolarium.

Doplačilo ob prijavi: za zavarovanje rizika odpovedi = 22 EUR (ob prijavi).

Z zavarovanjem odpovedi posameznik zavaruje morebitno odpoved zaradi višje sile (nenadne bolezni, nesreče, smrti v ožji družini), kar dokazuje z ustreznimi dokazili (zdravniško spričevalo z diagnozo …). Posameznik zavaruje svoj denar. Zavarovanje ne krije morebitnega zvišanje cene vsled zmanjšanega števila potnikov.     

Izračuni so narejeni po cenah in pogojih na dan 30.08.2023. V primeru podražitev storitev, ki so sestavni del aranžmaja za več kot 2%, se cena lahko spremeni.

Splošni pogoji TA SAJKO so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

Ekskurzije

Na šoli se zavedamo pomena konkurenčne prednosti, zato želimo biti v koraku z novostmi in s trendi na tržišču. Tako dijaki v času šolanja sodelujejo na prireditvah, ki jih organizira šola ali lokalna skupnost. S pripravo prigrizkov in postrežbo le-teh pridobijo dijaki dodatna praktična znanja in izkušnje, ki jih bogatijo ter jim odpirajo pot v gostinstvo in turizem.

V okviru interesnih dejavnosti (IND) omogočimo dijakom ogled:

  • gostinsko-turističnega zbora Slovenije,
  • turističnih krajev,
  • različnih hotelov,
  • restavracij,
  • vinskih kleti,
  • pivovarn,
  • turistično-informacijskih centrov …
© 2023 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art