Gastronomsko-turistična tehnika je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turističnem razvoju Dravinjske doline in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.
Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.
Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednjem poklicnem in strokovni šoli Zreče?
Dijaki se usposobijo za:
- pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
- pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
- strežbo hrane in pijače,
- sestavljanje jedilnikov,
- uvajanje novosti v delo,
- pripravo turističnih aranžmajev,
- delo v recepciji in
- delo turističnega spremljevalca.
Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.
Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oz. v zagovoru.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne zrelosti. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.