• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Projekti in izmenjave

Safe Netizens - Finska (januar 2018)

Safe Netizens - Finska (januar 2018)

Mednarodni projekt safe.netizens@eu, 2017-2019, ki je financiran preko programa Erasmus+, je v polnem teku.

 

Oktobra smo že izvedli srečanje profesorjev na gimnaziji v italijanskem mestu Civittavechia. Trenutno pa se javljamo z ledenomrzle Finske. 

Na dijaški izmenjavi,  ki poteka od 20.- 26. januarja v organizaciji srednje šole Novida lukio v mestu Loimaa, vidimo, slišimo in doživljamo veliko lepih, vznemirljivih, zanimivih in poučnih trenutkov. Poleg tipičnega finskega januarskega vremena s snegom in nizkimi temperaturami, ki nas trenutno najbolj okupira, smo predstvili države, kraje, šole in rezultate preteklih šolskih in projektnih raziskav o rabi interneta. Ob delavnicah smo se zavedli trajnosti in razširjenosti naših digitalnih odtisov, ugotavljali, kakšna je dostopnost do interneta v različnih državah in skupinsko ustvarjali digitalne plakate in videe s pomočjo novih digitalnih orodij. Zaključili bomo z delavnico o ločevanju med preverjeni in lažnimi spletnimi informacijami v knjižnici mesta Turku.
Profesorji koordinatorji že načrtujemo nadaljnje delo, ki ga bomo opravili do dijaške izmenjave pri nas, na Gimnaziji Slovenske Konjice, od 15. do 26. aprila 2018.

       


© 2021 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art