• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Knjižnica

Koledar poklicne mature za šolsko leto 2023/24 je prikazan na spletni strani Državnega izpitnega centra. Povezava.

 Predmetni izpitni katalogi so objavljeni na spletni strani državnega izpitnega centra na povezavi tukaj.

Za šolsko leto 2023/24 jih najdete na povezavi (izberite predmet):logo 60

- 1.predmet:   slovenščina

- 2. predmet:  

            program gastronomija in turizem - gastronomija in turizem s podjetništvom                                            

      

 - 3. predmet:

           - matematika

           - angleščina

 

- 4. predmet:

           program strojni tehnik - izdelek oziroma storitev in zagovor,            

     

Zimski rok 2024

5. december 2024:  zadnji rok za prijavo na šoli

1. februar 2025: zadnji rok za pisno odjavo kandidatov na šoli

 Pisni izpiti:

  • slovenščina                                                              ponedeljek           3. februar
  • gastronomija in turizem s podjetništvom                    torek                   4. februar
  • angleščina                                                                  četrtek                6. februar
  • matematika                                                                četrtek                 6. februar

 

Ustni izpiti in zagovor 4. predmeta:  od 7. februarja do 14. februarja 2025.

 

 Seznanitev kandidatov z uspehom in podelitev spričeval in obvestil za poklicno maturo bo v petek 7. marca 2025 predvidoma ob 11.00 uri.

 

Povezava: Koledar za poklicno maturo  

 

  Pomembne povezave:

 - Državni izpitni center; Poklicna matura

 

 

 

konference.png

 Priporočena je predhodna najava starša na govorilne ure.

 

Dopoldanske govorilne ure in svetovalne ure za dijake 

govorilne_in_svetovalne_ure.jpg

 

 

Učitelj je po predhodnem dogovoru  v navedenem terminu dosegljiv za dijake in starše.

Dijak se mora za svetovalno uro  predhodno dogovoriti z učiteljem.

 

Urnike posameznih razredov si lahko ogledate na povezavi v e-Asistentu, kjer so vidna tudi nadomeščanja za manjkajoče učitelje.

Vodstvo šole

GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK

Gastronomsko-turistični tehnik je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turistično razviti Dravinjski dolini in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.

Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.

Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče?

Dijaki se usposobijo za:

  • pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
  • pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
  • strežbo hrane in pijače,
  • sestavljanje jedilnikov,
  • uvajanje novosti v delo,
  • pripravo turističnih aranžmajev,
  • delo v recepciji in
  • delo turističnega spremljevalca.

Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.


Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oziroma storitev in zagovor.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.

Poveza na predmetnik:

  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik

Gastronomsko-turistična tehnika je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turističnem razvoju Dravinjske doline in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.

Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.

Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednjem poklicnem in strokovni šoli Zreče?

Dijaki se usposobijo za:

  • pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
  • pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
  • strežbo hrane in pijače,
  • sestavljanje jedilnikov,
  • uvajanje novosti v delo,
  • pripravo turističnih aranžmajev,
  • delo v recepciji in
  • delo turističnega spremljevalca.

Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.


Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oz. v zagovoru.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne zrelosti. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.

Predstavitev programa

Podkategorije

{module Masonry Grid with Ajax Loading}
{module Masonry Grid with Ajax Loading}
© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art