• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Donacija dohodnine šolskemu skladu

Vabimo vas, da do 0,3 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje našega šolskega sklada.

 

Na podlagi 135. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja in 142. člena Zakona o dohodnini so šolski skladi oziroma skladi vrtcev uvrščeni na seznam upravičencev do donacij za leto 2022. Na seznam upravičencev za leto 2022 je dodan tudi Šolski sklad Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče. 

Ker imamo pri nas dve šoli, sta tudi dva ločena upravičenca za Šolski sklad. V primeru, da se odločite, da namenitte del dohhodnine našemu skladu, vas prosim, da v obrazec vpišete cel naziv:

Šolski sklad Šolski center Slovenske Konjice-Zreče, Gimnazija Slovenske Konjice, DŠ: 93550049
Šolski center Slovenske Konjice-Zreče, Srednja poklicna in strokovna šola Zreče, DŠ 93550049

Naj spomnimo, da se posameznemu šolskemu skladu oziroma skladu vrtca lahko nameni največ do 0,3% odmerjene dohodnine. Ostalim upravičencem, kot npr. društvom, klubom, dobrodelnim ali drugim nevladnim organizacijam pa lahko posamezniki namenijo do 1% svoje dohodnine (na primer: zavezanec lahko nameni trem različnim šolskim skladom, vsakemu po 0,3 % in še 0,1 % drugemu upravičencu).

Vsem zavezancem, ki želijo nameniti del dohodnine za donacije, priporočamo elektronsko oddajo obrazca preko sistema eDavki ali mobilne aplikacije eDavki. Lahko pa oddate na FURS tudi na fizičnem obrazcu, uporabljajte nov obrazec, na katerem so navedene rubrike za dodelitev donacije šolskemu skladu oziroma skladu vrtca.

Obrazec za oddajo dohodnine pdfdoh_don.i.sl.pdf


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art