• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Koledar poklicne mature za šolsko leto 2023/24 je prikazan na spletni strani Državnega izpitnega centra. Povezava.

 Predmetni izpitni katalogi so objavljeni na spletni strani državnega izpitnega centra na povezavi tukaj.

Za šolsko leto 2025/26 jih najdete na povezavi (izberite predmet):logo 60

- 1.predmet:   slovenščina

- 2. predmet:  

            program gastronomija in turizem - gastronomija in turizem s podjetništvom                                            

- 3. predmet:

           - matematika

           - angleščina

 - 4. predmet:

           program strojni tehnik - izdelek oziroma storitev in zagovor,            

 

Povezava: Koledar za poklicno maturo  

 

  Pomembne povezave:

 - Državni izpitni center; Poklicna matura

 

 

 

 

 Priporočena je predhodna najava starša na govorilne ure.

 

Dopoldanske govorilne ure in svetovalne ure za dijake 

Ime in priimek strokovnega delavca Dostopni za govorilne ure
( dan in ura, lokacija)
Dostopni za svetovalne  ure
(dan in ura, lokacija)
E-naslov
Tomaž Černec Ponedeljek, 12.40 do 14.00 in torek, 12.00 do 13.00 Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Štefica Fink Torek, 9.45 do 10.30 Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Dušan Špoljar Torek 13.30 do 14.15 Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Marjana Cenc Weiss   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Srečko Ramšak   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Danilo Videčnik   Po dogovoru z dijaki, po pouku  
Marko Pliberšek   Po dogovoru z dijaki, po pouku  
Primož Kračun   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Bojan Napotnik   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Jasmina Mihelak Zupančič ponedeljek-petek, po predhodnem dogovoru Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mojca Hauptman   Po dogovoru z dijaki, po pouku  
Helena Sovec petek 8.00-10.00 Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Anja Lesjak Prah   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Vasja Ivančič Sreda, 4. šolska ura Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Rebeka Očko   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Jernej Kamenšek   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Alenka Horvat   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Doroteja Rušnik Stramšak   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Dejan Studenčnik   Po dogovoru z dijaki, po pouku %Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Petra Šešerko Viličnjak   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mateja Smolar Tič   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Aleksander Pavlič   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Alen Kmetec   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
Boris Pokorn   Po dogovoru z dijaki, po pouku  
Milan Sojč   Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Mojca Topolovec Špec pon., 4. šolska ura, 9.45-10.30 Po dogovoru z dijaki, po pouku Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

Učitelj je po predhodnem dogovoru  v navedenem terminu dosegljiv za dijake in starše.

Dijak se mora za svetovalno uro  predhodno dogovoriti z učiteljem.

 

GOVORILNE URE OD DNEVIH KONFERENC GIMNAZIJA SŠSP  
SEPTEMBER / /  
OKTOBER 6.10.2025 6.10.2025  
NOVEMBER 3.11.2025 ( rez.  6.11.2025) 3.11.2025 ( rez.  6.11.2025)  
DECEMBER 1.12.2025 1.12.2025  
JANUAR 15.01.2026 15.01.2026  
FEBRUAR 5.02.2026 5.02.2026  
MAREC 2.3.2026 (rez. 5-3-2026) 2.3.2026 (rez. 5-3-2026)  
APRIL 9.04.2026 9.04.2026  
MAJ 21.05.2026 21.05.2026  
JUNIJ / /  
       

Govorilne ure v popoldanskem času so po mesečnih konferencah ob 16:30. Za točen termin in učilnico se je potrebno dogovoriti.

 

 

Urnike posameznih razredov si lahko ogledate na povezavi v e-Asistentu, kjer so vidna tudi nadomeščanja za manjkajoče učitelje ter dogodki, ki se dnevno izvajajo za razrede.

Vodstvo šole

GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK

Gastronomsko-turistični tehnik je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turistično razviti Dravinjski dolini in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.

Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.

Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče?

Dijaki se usposobijo za:

  • pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
  • pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
  • strežbo hrane in pijače,
  • sestavljanje jedilnikov,
  • uvajanje novosti v delo,
  • pripravo turističnih aranžmajev,
  • delo v recepciji in
  • delo turističnega spremljevalca.

Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.


Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oziroma storitev in zagovor.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.

Poveza na predmetnik:

  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik
  • Predstavitev programa gastronomsko-turistični tehnik

Gastronomsko-turistična tehnika je program, ki omogoča razvoj mnogih kariernih poti v turističnem razvoju Dravinjske doline in na Pohorju ali v Sloveniji in po svetu. Je pa tudi odlično izhodišče za novodobne poklice, ki se uveljavljajo prek spleta.

Izobraževanje predstavlja zaokroženo celoto strokovnih, podjetniških, jezikovnih in splošnih znanj.

Zakaj izbrati program gastronomsko-turistični tehnik na Srednjem poklicnem in strokovni šoli Zreče?

Dijaki se usposobijo za:

  • pripravo in dekoracijo hrane v kuhinji,
  • pripravo obrokov in mešanje pijač pred gostom,
  • strežbo hrane in pijače,
  • sestavljanje jedilnikov,
  • uvajanje novosti v delo,
  • pripravo turističnih aranžmajev,
  • delo v recepciji in
  • delo turističnega spremljevalca.

Po opravljeni poklicni maturi se lahko dijaki zaposlijo ali odločijo za študij.


Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo, ki jo sestavljajo:
1. pisni in ustni izpit iz slovenščine,
2. pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
3. pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike,
4. izdelek oz. v zagovoru.
Dijak lahko opravlja tudi izpit iz posameznega predmeta splošne zrelosti. Izpit lahko opravljajo na našem Šolskem centru.

Predstavitev programa

Podkategorije

{module Masonry Grid with Ajax Loading}
{module Masonry Grid with Ajax Loading}
© 2025 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art