Dijaki naše šole, kateri se izobražujejo za bodoče gastronomsko- turistične poklice so se skupaj z mentoricama odpravili na strokovno ekskurzijo po Štajerski in Prekmurju. Najprej smo si ogledali oljarno Kocbek, kjer nas je prijazni lastnik podučil o proizvodnji različnih bučnih olj. Njihova oljarna nam je bila zelo všeč, spoznali smo njihovo zgodovino, delo in vizijo. Njihove dobrote smo seveda tudi poskusili. Pot nas je vodila naprej v mesni obrat Kodila, kjer so nas pričakali spet prijazni ljudje in dobrote, katerim ni bilo videti konca. Pošteno smo se okrepčali, ogledali proizvodnjo in seveda proizvode. S polnimi trebuščki smo se odpeljali dalje po Prekmurju, do posestva Marof, kjer smo si ogledali proizvodnjo vina in ga malo tudi poskusili. Dan smo zaključili v Ritoznoju. Slabo poznan kraj si bodo dijaki sedaj, po obisku zapomnili. Lepote pohorskega hriba, kateri je obdan s samimi vinogradi smo opazovali skupaj z lastnikom Matjažem, kateri nam je ob degustaciji predstavil njihovo vinogradništvo Frešer. Podobnih ekskurzij si dijaki želijo tudi v prihodnje, saj se veliko novega naučijo, spoznajo različne zgodbe lastnikov o njihovih poteh razvoja podjetij in vidijo ter spoznajo kraje, v katerih še niso bili.
Helena Sovec, učiteljica praktičnega pouka