• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Dan Evrope na SPSŠ Zreče

Ambasadorji in mentorica so pripravili zanimivo izobraževalno prireditev, kjer so govorni del programa povezovale evrovizijske pesmi in deklamacije o domovini in domu. Dijaki so v filmu odigrali zgodbico, ki opisuje, kako je Evropa dobila ime.

Namen dogodka je bil obeleženje Dneva Evrope, ozaveščanje o pomenu evropskih volitev,  aktivnega državljanstva, demokracije in sodelovanja v sprejemanju pomembnih odločitev v skupnem evropskem prostoru.

Dijaki so na sproščen in zabaven način spoznali delovanje, vrednote in cilje EU, kulturno in jezikovno raznolikost, pomen aktivnega državljanstva in evropskih volitev.

Dijaki gastronomije in turizma so predstavili jedi držav EU -  s priloženimi zastavami držav in recepti.

Vsebinski del programa so povezovale evrovizijske pesmi. Evrovizija je za nekatere  le nepomembno glasbeno tekmovanje, za večino pa je nekaj posebnega,  je utopična predstava o Evropi, kjer večina držav poje o strpnosti, raznolikosti, povezanosti in pripadnosti skupni evropski domovini. Evrovizijske pesmi ne povezujejo le Evropejce, ampak so povezale tudi dijake na prireditvi na nek, svoj, poseben način.

Na prireditvi je bila on-line udeležena tudi šola iz Wuerzburga iz Nemčije. Ravnateljica naše šole in gostje tuje šole so spregovorili o pomenu EU in evropskih volitev.

Povezovalka programa je prireditev zaključila z besedami: »Pomembno je, da na prihajajočih evropskih volitvah, to je  čez 1 mesec, tudi vi,  ki ste polnoletni, oddate svoj glas in določite prihodnost razvoja naše skupnosti. Želimo, da bi glasovali vsi, tudi vi nam lahko pomagate doseči ta cilj«.

Štefica Fink

 

Fotografije si lahko pogledate na povezavi.


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art