• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Strokovna potepanja po Sloveniji

Poklic, za katerega se šolajo naši dijaki smeri gastronomije in turizma, je gastronomsko turistični tehnik. Da naziv do popolnosti upravičimo, imamo skozi šolsko leto zelo veliko strokovnih ekskurzij. Povezujemo se tudi z drugimi predmeti in terenskega dela nastane zelo veliko. Opisi turističnih krajev, poznavanje kulturnih in naravnih znamenitosti, okušanje dobrot in spoznavanje vinskih dežel, je zelo dobra popestritev rednega pouka. Trudimo se, da v štirih letih obiščemo vse regije naše čudovite Slovenije.

V letošnjem šolskem letu nas je pot peljala skozi Bizeljsko do Dolenjske, kjer smo zraven gradov  in lepih mest spoznali klet Krško. Na Primorskem smo se zraven Pirana, Solin, Črnega kala, Strunjana in Hrastovelj,  ustavili še v  Marezigah. Že v jeseni pa smo obiskali Goriška brda, njihovo klet in čudovite vasi. Obiskali smo še jamo Vilenica in številne ostale  slovenske bisere, na katere Slovenci kar malo pozabljamo.

Prepričani smo, da se znanje iz poznavanja krajev, znamenitosti in različnih jedi lažje usidra v našo zavest z obiskom ali pokušanjem v živo. Nadaljevali bomo z ekskurzijami in omogočili dijakom obisk res celotne Slovenije, skozi štiri letno izobraževanje pri nas.

                                                                                     Aktiv gastronomije in turizma

 

IMG 2151IMG 4425IMG 4433IMG 4445


© 2024 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art