6. septembra 2025 je v Konjicah potekal tradicionalni Jurjev sejem, ki vsako leto privablja številne obiskovalce iz širše okolice. Med sodelujočimi smo bili tudi trije dijaki Srednje poklicne in strokovne šole Zreče, smer gastronomsko-turistični tehnik, ki smo se pod mentorstvom gospe Helene Sovec aktivno vključili v dogajanje.
Za to priložnost smo v šolski kuhinji pripravili različne slane in sladke dobrote, pri čemer smo uporabili pridobljeno znanje iz kulinarike in strežbe ter posebno pozornost namenili tako okusu kot tudi estetskemu videzu jedi. Na sejmu smo imeli svojo stojnico, kjer smo obiskovalcem ponujali domače pripravke, se z njimi prijazno pogovarjali in predstavljali našo šolo ter smer. Z nami so svoje izdelke in proizvode na stojnicah ponujali številni mojstri rokodelske obrti.
Dogodek je bil odlična priložnost, da smo preizkusili svoje praktično znanje v resničnem okolju, spoznali pomen dobre predstavitve izdelkov in vljudne komunikacije s kupci. Obenem smo se povezali z lokalno skupnostjo in prispevali k pestremu dogajanju na sejmu. Celotna izkušnja nam je omogočila, da smo razvijali svojo ustvarjalnost, podjetniški duh in občutek za timsko delo, hkrati pa smo se zabavali in ponosno zastopali našo šolo.
Ena izmed dobrot je bila Škalska pogača, katero bomo skupaj z lokalno skupnostjo poskušali ponovno obuditi in njen recept razširiti med lokalne prebivalce.