• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Splošna matura

Splošna matura 2010

Splošno maturo 2010 je v spomladanskem roku opravljalo 55 dijakov gimnazije Slovenske Konjice. In prav vsi so maturo tudi opravili! S tem se je naša gimnazija vpisala med redke v Sloveniji, kjer so dijaki dosegli 100 % uspeh na maturi. Sicer je v Sloveniji letos opravilo maturo 91,1% vseh prijavljenih gimnazijcev.
Ponosni smo na naše dijake in profesorje, saj je takšen uspeh posledica trdega dela tako dijakov kot profesorjev. Slednji so dijakom razdajali svoje znanje, jih opogumljali in spodbujali k učenje, dijaki pa so ponujeno znanje znali sprejeti in ga ohraniti.
Ocene pri večini predmetov so primerljive z republiškim povprečjem, pri angleščini, kemiji in psihologiji so nekoliko višje, pri matematiki ter informatiki pa so celo za pol ocene nad povprečjem slovenskih gimnazijcev (pri matematiki je naša povprečna ocena na osnovnem nivoju 3,66, republiško povprečje je 3,16; pri informatiki je naša povprečna ocena 3,86, republiško povprečje je 3,25). Najvišje povprečje so dijaki dosegli pri izpitu iz nemščine na višjem nivoju in sicer 4,33. Skupna povprečna ocena vseh dijakov iz vseh predmetov je 3,42.
Še posebej izstopa uspeh Uroša Kropfa, gimnazijca, ki se je že med šolanjem izkazal za nadarjenega umetnika. Na maturi je dosegel 30 točk, prejel spričevalo s pohvalo in postal eden od 280 zlatih maturantov, ki prihajajo s 45 različnih slovenskih gimnazij.
Na slovesni podelitvi maturitetnih spričeval smo dijakom še enkrat čestitali in jih nagradili s nageljčkom iz cvetličarne Oaza in maturantskimi kapami, ki jih je sponzoriral Mladinski center Dravinjske doline. Tako kot so po končani slovesnosti kape poletele visoko v zrak, bodo tudi naši dijaki polni mladostnega poleta zagotovo uspešno nadaljevali študij.


© 2022 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art