• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Splošna matura

Splošna matura 2011

Na Gimnaziji Slovenske Konjice je letos splošno maturo v spomladanskem roku opravljalo 53 dijakov. Z njihovimi rezultati smo zadovoljni, saj je bilo 51 dijakov uspešnih, kar znaša 96,2 %. S tem rezultatom smo visoko nad slovenskim povprečjem, ki je 92,07 %.
Petim dijakom je za las ušlo spričevalo s pohvalo. Nekateri so se odločili, da bodo jeseni ponovno opravljali maturo in tako izboljšali svoj rezultat. Morda nas bo takrat razveselil kakšen zlati maturant?
Vsa gimnazijska leta so se skupaj z maturanti trudili naši učitelji. Mnogokrat je njihov trud presegal okvire predvidenih priprav na maturo. Poleg poučevanja so učitelji dijakom pomagali z nasveti, jih hrabrili in spodbujali.
Ocene pri večini predmetov so primerljive z republiškim povprečjem, pri nekaterih predmetih celo višje. Najvišje povprečje so dijaki tudi letos dosegli pri izpitu iz nemščine na višjem nivoju in sicer 4,50. Skupna povprečna ocena vseh dijakov iz vseh predmetov je 3,41.
Na slovesni podelitvi maturitetnih spričeval smo dijakom še enkrat čestitali in jih nagradili s nageljčkom iz cvetličarne Oaza in maturantskimi kapami. Na lepa gimnazijska leta jih bo vedno spominjalo darilo naše šole, bleščeči srebrnik s posvetilom.
Dragi maturantje, želimo vam veliko študijskih uspehov in sreče v življenju.


© 2022 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art