• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Splošna matura

Splošna matura 2014

V šolskem letu 2013/2014 je 4. letnik Gimnazije Slovenske Konjice obiskovalo 59 dijakov. Prav vsi so izpolnili pogoje za pristop k splošni maturi v spomladanskem roku.
Maturo je opravilo 58 dijakov, kar znaša 98,3 % . Ta rezultat nas dvigne visoko nad slovensko povprečje, ki je 93,11%.
Povprečno število točk v RS je bilo 18,43, naši dijaki so v povprečju osvojili 19,32 točk, kar je skoraj eno točko več od povprečja.
Primerjava s slovenskim povprečjem pokaže, da so bile ocene naših dijakov pri večini predmetov nad povprečjem, še posebej izstopa uspeh pri sociologiji, kjer so bili kar za 0,73 ocene boljši od slovenskega povprečja, ter na osnovnem nivoju matematike, kjer so bili boljši za 0,68 ocene. Najvišjo povprečno oceno so dosegli kandidati, ki so opravljali izpit iz angleščine na višjem nivoju, in sicer 4,83.
Vanja Ungar in Maruša Esih sta pokazali tako veliko znanja, da sta si prislužili spričevali s pohvalama.
Radosti nas, da sta Vanja in Maruša, ki sta bili vsa leta odlični dijakinji, naši zlati maturantki. Vanja je bila tudi naj dijakinja šole, Maruša je sodelovala na mnogih prireditvah. Obe sta bili uspešni na tekmovanjih iz znanja in veliko časa namenili učni pomoči sošolcem. Na podelitvi zlatih spričeval smo jima iskreno čestitali in jima zaželeli, da bi tudi študij na Medicinski fakulteti Maribor zaključili tako lepo, kot sta zaključili šolanje na Gimnaziji Slovenske Konjice.
Zelo smo veseli dosežkov naših dijakov, ki skozi leta nadgrajujejo zastavljeno delo, dajejo pečat utripa dela in življenja na gimnaziji, predvsem pa so najboljši vzor za generacije, ki prihajajo za njimi.
Izkazan uspeh je posledica trdega dela tako dijakov kot profesorjev. Slednji so dijakom razdajali svoje znanje, jih opogumljali in spodbujali k učenje, dijaki pa so ponujeno znanje znali sprejeti in ga ohraniti.
Na slovesni podelitvi maturitetnih spričeval smo dijakom iskreno čestitali in jih nagradili s nageljčkom iz cvetličarne Oaza. Maturantom smo v zahvalo na prijetno štiriletno skupno potovanje skozi življenje podarili spominske srebrnike. Na koncu, ki je hkrati nov začetek, jim želimo, da bi svojo mladostno energijo porabili tudi za uspešen študij, stalno osebno rast ter aktivno in dobro življenje.


© 2022 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art