• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Splošna matura

Splošna matura 2015

V spomladanskem roku splošne mature 2015 je vseh 53 dijakov zaključnih letnikov pristopilo k opravljanju splošne mature. Tudi maturo so opravili vsi, torej smo bili100%!
Še posebej smo se veselili z našim zlatim maturantom - Marcel Pavlič je na splošni maturi dosegel 30 točk in tako postal sedemnajsti zlati maturant v devetih maturitetnih letih. »Zlate« točke je pridobil pri slovenščini, matematiki in nemščini. S pridobljenim znanjem uspešno nadaljuje študij na Medicinski fakulteti Maribor.
Skupni rezultati splošne mature so bili nad slovenskim povprečjem, na kar smo kot šola ponosni. Povprečno število točk  naših dijakov je bilo za 1 točko in pol višje od primerljivega slovenskega povprečja.
Naši maturantje so se še posebej izkazali pri izpitu iz sociologije, kjer je bilo 54% dijakov ocenjenih s peticami, ostali pa s štiricami! Naša povprečna ocena je bila 4,5, slovensko povprečje je 3,1.
Prav tako so izstopali uspehi pri izpitih iz nemščine, slovenščine in matematike, kjer so bile povprečne ocene naših dijakov za več kot pol ocene boljše od slovenskega povprečja.
Občudovanja vredni so uspehi tistih, ki so osvojili skoraj vse možne točke (več kot 90%).
To so:
Anastasia Babicheva (ruščina),Katja Brglez (matematika), Maša Cugmas (psihologija), Ines Fridrih (psihologija), Janja Jeseničnik (matematika in biologija), Monika Kovše (matematika in fizika), Danaja Leskovar (sociologija), Špela Mlakar (sociologija), Marcel Pavlič (biologija in nemščina), Luka Potočnik (matematika in zgodovina), Lucija Reš (biologija), Monika Rožič (psihologija), Nastja Sojč (sociologija), Tin Soršak (angleščina), Tina Škorjanc (psihologija) ter Gašper Tič (angleščina in nemščina).


© 2022 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art