• 03 757 18 00
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Informacija o cepljenju, prostovoljno

Informacije o cepljenju oseb, ki zaključijo izobraževanje v srednjih  šolah (maturantje) in zaposlenih, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi  mature

Vlada RS je 15. 4. 2021 posodobljena Nacionalno strategijo cepljenja. Ključna sprememba nove strategije je uvrstitev maturantov v zaposlene, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi zrelih ter še niso bili cepljeni, v četrtem prednostno skupino.

Cepljenje je prostovoljno. Maturanti se zanj prijavijo v cepilnem centru (v zdravstvenem domu, kjer imajo stalno prebivališče), najkasneje do ponedeljka 19.4.2021 do 12. ure. V cepilnem centru bodo obravnavali prednostno.

Predvideni termin cepljenja je 23.4.2021.

Naslov za prijavo v cepilnem centru ZD Slovenske Konjice:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (ob Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. tako potrebni podatki: ime in priimek, datum rojstva in tel. Številka). Prijatelje lahko pogovorite tudi v ponedeljek pri svojem osebnem zdravniku.

Po informacijah Ministrstva za zdravje bo cepljenje maturantov, ki še niso dopolnili 18 let, potekalo s cepivi mRNA Pfizer / BioNTech (Comirnaty) v Moderni, za maturante stare 18 let več za zaposlene, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi, ki zorijo še niso bili cepljeni, pa s cepivom AstraZeneca (Vaxzevria).


© 2021 Šolski center Slovenske Konjice - Zreče. Vse pravice so pridržane. Izdelal Maksima Web art