V okviru projekta Dobri v dobrem smo na Srednjo poklicno in strokovno šolo Zreče povabili eno izmed najuspešnejših slovenskih gostinskih podjetij, podjetje Jezeršek. Kljub obilici dela, ki ga imajo v Planici, z novo serijo oddaje MasterChef ter z ostalimi lokali in dogodki po Sloveniji, so se našemu vabilu odzvali. Še več, na obisk je prišel njihov najprepoznavnejši član družine, Luka Jezeršek.
Luka Jezeršek, mojster kuharstva, je dijakom v šolski avli je najprej predstavil podjetje Jezeršek, opisal razširjeno družino, njihove vezi in začetke v gostinstvu. Podjetniško pot jim je približal z vsemi njihovimi poslovnimi enotami. V besedi in sliki je predstavil številne izjemne pogostitve in povabil dijake na prijavo za delo ali opravljanje prakse pri njih.
Dijaki gastronomsko-turistične smeri so ga nato pospremili v šolsko kuhinjo. Ustvarili so okusne, posebne jedi, ki so se kar topile v ustih. Rdeča nit je bila postrv, dimljeno so nadevali v testenine, pekli fileje, pripravili žepke, rahle pene, omake in druge priloge. Naučili so se številne nove trike, spoznali nove okuse in drzne kombinacije živil.
Pri delu so dijaki zelo uživali, saj se ne zgodi pogosto, da lahko ustvarjajo s priznanim chefom v kuhinji. Z velikim veseljem bodo zdaj spremljali novo sezono MasterChefa, saj jim je žirant namignil, da bo zelo zanimiva, napeta in strokovna.